Sista dagen på praktiken, en lyckad sådan:)!!

Idag var det sista dagen på praktiken innan veterinären gick på tre veckors semester semester och idag klaffade allt perfekt Jag lyckades ta ett ordentligt blodprov till ett borrelia/anaplasma-prov vilket kändes sporrande för resten av dagen. Efter det var det var det två hundkastrationer varav den senare skulle jag få hjälpa till med. Vid den första gällde det att försöka se och lära så mycket som möjligt. Först putta upp testikeln till medianlinjen, skära till rätt hinna, pluppa ut den, få bort resterande hinnor som var i vägen, göra diverse krossfåror, knyta av, klippa av, se till så att det inte blöder och så göra likadant med testikeln nr 2! Efter det var det bara att sy ihop såret men allt är alltid lättare sagt än gjort. När hund nr 1 var avklarad och hund nr2 på väg in var det min tur att prova. Jag såklart väldigt nervös men, jag lyckades hitta rätt hinna på den jag fick pröva på, det gick bra med trubbigt våld, knyta och bli av med hela kulan. Jag fick t o m sy några stygn när det var klart:)

Lite senare på eftermiddagen kom det in en katt med ett fult sår och jag fick sy fast dränaget och det såg faktiskt helt ok ut, jag tror att det här med att sy är min grej, har man haft MVG i syslöjd så har man:P

Dagen skulle avslutas med en kattkastration och eftersom att jag har lyckats skära upp större kärl i testikelarna flera ggr utan att veta vad jag gör för fel kändes det extra nervöst. MEN nu kom jag på vad jag gjorde för fel, när man skär upp testikeln är det viktigt att man inte släpper kontakten med skalpellen mot huden(det gjorde jag inte...) men just det sista snittet innan testikeln pluppar ut skar jag en mm för långt och det räcken för att kommar ner till kärlen. När jag fick den aha-upplevelsen och den sista testikeln blev perfekt snittad kändes det som att all nervositet gällande kattkastrationer blåste bort och försvann. Pust...

Skönt att uppehållet slutate kyckligt och att ha självförtroendet på topp för en stund!!

Kram på er alla människor därute som tror på mig:)

Bad i Fjällnora igen:)

Idag har vi passat på att uttnyttja det fina vädret både hundarna och jag:) Jag tror att hundarna badade tio ggr eller så och allting känns så toppenbra nu med det fina vädret. Det är skönt att jobba kvällstid och kunna vara ledig dagtid med hundarna och vara garanterat ledig när det kommer fint väder.

Igår på kliniken lyckades jag ta mitt första blodprov och det känns som att jag går framåt i utvecklingen igen skönt. Nu är det bara två dagar kvar innan veterinären tar semester och på måndag, sista dagen, kommer det in två hanhundar som ska kastreras och jag ska få hjälpa till!! vet inte hur mycket ännu men det visar sig:)

Grattis även till Stellas pappa Dodo som blev norsk utställningschampion i helgen, numera alltså SUCH NUCH Noble Art Do's And Dont's:)

Dags att åka och jobba!

SKK-utställning i KöpingEn liten bildkavalkad ifrån dagens äventyr i Köping. Detta var Stellas första utställning i officiella sammanhang och jag är nöjd med hur hon uppförde sig. Jag vet att det krävs mer träning för bättre placeringar men jag prioriterar lydnadsträningen först. Resultatet från utställningen har jag redan glömt, med andra ord det var inget att komma ihåg. Stellas kritik var väldigt bra förutom att hon är för smal och det får väl jag ta på mig eftersom att jag gillar smala hundar och medvetet har hållit henne smal. Ett mer glädjande resultat var att Stellas mamma Zallie (Noble Art Zparkling Gold) lyckades bli bästa tik, ta hem både cert och cacib (båda två hennes första) och även BIR:et:) Och eftersom Stella har hälften av Zallies gener kan jag glädja mig väldigt mycket i alla fall. Hoppet kommer inte att överge mig än och Stella kommer att komma tillbaka till utställningsringarna med mera päls och mera massa, var så säkra!

Gizze var också med på utställningen idag och även han fick uppmärksamhet, dock när jag var borta. Ryktet hade spridit sig att han lyckats ta ett LPI. När han ensam låg kvar vid filten och Stella och jag gick in i ringen fick han uppmärksamhet just för att han tyst låg kvar och inget sa när människor och hundar gick förbi:) Min lilla skrutt! Så nu ska vi vara med i Pomeranianklubbens tidning som kommer i September så håll ögonen öppna:)

Nu är det dags att få sova lite med tanke på att jag jobbat fram till 23:00 idag och börjar igen 8:00 imorgon bitte. Jag ska återkomma med bilder på Stellas mamma om hennes ägare tillåter.

Gonatt!

Tillbaka efter semestern

Nu är vi hela gänget tillbaka ifrån Mora där vi har varit på en veckas semester. Bilderna har jag inte hunnit uppdatera men det kommer. Vi bodde i ett hus på 135 kvadratmeter med tomt och hundarna stortrivdes. De kunde springa ut och in hur de ville (förutom när det regnade, med risk för att skita ner husägarens vita tygsoffor!)
   Mora är en mysig liten stad där allt är nära. Det enda negativa var att E45 gick rakt igenom stan med rondeller och rödljus vilket innebar att det tog en kvart att åka igenom stan en lördag, hmm vad gör människor i Mora egentligen. Mycket god mat och gott att dricka var det hela veckan men så ska det väl vara på semestern. Egentligen åkte vi hem en dag tidigare men då har vi i gengäld hela söndagen på oss att sola och bada om vädret tillåter.
    Jag har oxå hunnit vara på World Dog Show som var en häftig upplevelse. 105 anmälda pommar!! så många att de fick en egen ring. Jag och en kompis satt på plats klockan åtta på morgonen med deltagarlista och jag såg alla startande ekipage. Kan ni förstå att det dansade pommar på näthinnan resten av dagen:P Men jag har hittat en potentiell avelshane åt Stella. Jag har inte pratat med hanhundsägaren än men det är ju några år kvar till Stella ska ha valpar hemma hos mig, men det är någat att spåna på...
  Imorgon ska jag åka och hälsa på föräldrarna och följa med min lillesyster som ska tävla i ponnytrav på måndag. De ska tävla i Rättvik så då bär det av till dalarna igen, pust!

Dags att packa upp allt som bara slängts in i köket ifrån semestern!

Hundbad i Fjällnora


Sötnosar som har krymt tre storlekar:P


Duktiga apportörer:)


Simmar sida vid sida.

RSS 2.0