Mera viltspårning


Idag har vi varit iväg och viltspårat ännu en gång. Hundarna var väldigt duktig och Gizze var tokivrig att komma iväg, det syns på bilden att han gillar sin klöv:) Dock var vi spårläggare inte så uppmärksamma i de fina spårmarkerna när vi la spåren utan vi beundrade just de fina spårmarkerna och såg inte att vi la spåren ungefär fem meter ifån varandra vilket blev för svårt för hundarna. Men då har man lärt sig det i alla fall och nästa gång ska vi lägga spåren med minst femtio meters mellanrum.

Gizze och jag på väg ut i spåret, syns det att han är laddad: D


Även Stella började tugga på klöven efter hennes spår, vem vet vad det kan bli av henne:)

Äntligen LPI Pomking Don Giovanni!!Nu är vi hemkomna från en mycket trevlig kvällstävling i Alunda. För att göra en lång historia kort så gick det vägen denna gång, vi fick vårat sista första pris för att få ett lydnadsdiplom och Gizmo går numera med titel LPI *stolt*. Det var 20 deltagande hundar och vi kom på fjärde plats vilket var ett mycket bra resultat med tanke på konkurrensen. Våra poäng går inte heller av för hackor och jag är väldigt glad att kunna gå vidare till tvåans moment.

Moment

Koeff

Med.betyg

Medelpoäng

Platsliggande

3

10.0

30.0

Tandvisning

1

10.0

10.0

Linförighet

4

8.0

32.0

Läggande

2

8.5

17.0

Inkallande

3

10.0

30.0

Ställande

3

8.5

25.5

Apportering

1

8.0

8.0

Hopp över hinder

2

10.0

20.0

Helhetsintryck

1

10.0

10.0

Summa

20

 

182.5 p
5 tior av 9 är ett väldigt bra resultat och vi ska fortsätta slipa på position och snabbhet. Gizze har det i sig men han behöver öva upp det. Jag har funderat på hur många pomeranians det är som har lyckats knåpa ihop ett lydnadsdiplom och är det någon som vet är det bara att höra av sig. Jag tror att Gizze tillhör en liten skara (dock inte obefintlig) som har tagit ett LPI men vi satsar såklart vidare mot tvåan.


Här tog jag även en uppdaterad bild på Stella eftersom att jag har anmält henne till en SKK utställning i Köping 19 Juli vilket blir hennes utställningsdebut, vad tror ni?

Studierna ligger åt sidan nu när det är sommarlov med det gör inte lärandet. I onsdags kastererade jag min första hankatt själv och det känns väldigt motiverande inför hösten:) På måndag kommer det in en till hankatt för kastrering som blir min andra, kul! Sedan har det kommit in diverse andra roliga fall som också är kul att få var med om även om det mest innebär att stå vid sidan av och lyssna på veterinärens diagnos. Jag längtar så tills den dagen kommer då jag själv får vara med och ställa diagnoser, behandla diverse åkommor och ta mig an fallen. Just nu är jag bara glad att få vara med på ett hörn.

Dags att gå och lägga sig och sova några få timmar innan man ska upp och jobba i morgonbitti!

Go natt!

Viltspårsträning

Idag har vi varit iväg och spårat lite viltspår. Det var första gången för Stella men jag tror att det blev ett för svårt uppplägg första gången med högt gräs i solen. Dels hade blodet hunnit torkat upp och dela hade hon svårt att se framåt med till slut hittade hon fram till klöven. Duktiga Stella, vi ska lägga lite enklare spår nästa gång. Gizze däremot var väldigt laddad och spårade som en klocka. Några små tapp blev det men han hittar snabbt tillbaka själv och det gick fort den här gången. Han tyckte att det var så kul! Vi ska fortsätta träna på klövintresset då vi hade en grisklöv denna gång och den luktade nog lite mera fränt en vad en rådjursklöv gör. Till slut bar han den iaf en liten stund.

Vi hade sällskap idag och förhoppningsvis kan vi komma igång och spåra en gång i veckan nu så att hundarna får ordentligt med stimulering. Nä, dags att laga lite mat. Jag ska iväg och jobba ikväll, blir dock bra emd pengar eftersom att storhelgstillägget börjar gälla 18.00 idag:)

Trevlig midsommar!

Fortsatt praktik

Igår var egentligen sista dagen med c15 praktik, men(!) veterinären kom fram till mig efteråt och pratade lite. Frågade om hur jag tyckt att det har fungerat, om jag har lärt mig ngt osv. vilket jag naturligtvais har, det har varit mycket lärorikt och det hela slutade i att jag var välkommen tillbaka i princip när jag vill. Jag får komma tillbaka och assistera vid operationer, få kastrera fler djur, tömma analsäckar etc. Det blir inte som ett jobb men möjlighet att lära mig mycket praktiskt innan fyran för att komma mer förberedd. Det kanske kan leda till sommarjobb nästa sommar så jag är väldigt glad. Det finns så många vetrerinärstudenter i Uppsala och så få veterinärer så det är guld värt att få vara med och lära sig av ngn som tar sig tiden.

Ikväll är det Sverige- Spanien och vi har bjudit över några vänner på grillning trots vädret och så ska vi titta på matchen tillsammans. Jag är inte så insatt i fotboll men när det är Sverige som spelar måste man ju titta och vara lite patriotisk. Det gick ju så bra första matchen mot Grekland som vann EM 2004 så nu är självförtroendet på topp.

Heja SVERIGE!!

Min första hankatt-kastrering!!

Igår var jag på praktik och fick då möjlighet att utföra en hankatt-kastration och vem säger nej till det?! Min första operation:) självklart under övervakning men det gick väldigt bra. Katten var hemlös så det fanns ingen orolig ägare och vi kunde ha den inne resten av eftermiddagen och den är kvar där även idag och jag ska strax åka dit för att kolla hur det är med den. Man blir lite extra mån om sina egna patienter, vill att de ska ha det bra och läka bra. Efter det klarade jag även av att sätta två permanentkanyler, inte en utan två, vilken svit. Igår var en riktig bra dag och jag hoppas att det blir likadant idag, det kommer säkert in ngt intressant fall iaf.

Ha en bra dag!

Utnyttjande av fin dag

Idag har vi varit på hundbadet i Fjällnora. Det är en strand för hundar och deras ägare, vilket är otroligt tacksam när man blir bortkörd från vanliga badstränder. Med oss hade vi en kompis ifrån skolan och hennes hund och dagen blev mycket uppskattad=) Mycket badande och imorgon ska jag ta med mig kameran för att dokumetera hur en hund kan bli hälften så stor bara på några minuter. Jag har också fått lite färg idag (egentligen en underdrift) och mer kommer det att bli imorgon då vi har bestämt oss för att åka lite tidigare. Senare på eftermiddagen imorgon ska jag åka och träffa min nya chef och prata om semesterschemat, vilket jag inte riktigt har bestämt mig för än. Först hade jag tänkt att bara jobba varannan helg som jag gör på terminerna och sedan vara ledig i det fina vädret men nu har jag fått väldigt många fler tider än så. Dels tänker jag på hundarna när jag jobbar kvällstid och på min pojkvän som ska slippa sitta fast med hundarna hemma alltför länge. Hmm...svårt!


Summering av helgen

Nu är denna lång helg snart över. Jag har jobbat sammanlagt 30 timmar under tre dagar (fredag 5h, lördag 13h och söndag 12h pust) och så han jag med att tävla i fredags men det gick inte särskilt bra. Dels var det tokigt varmt i fredags och dels var Gizze på ett ruskigt bushumör så vi fick inte ihop till det tredje och sista första priset, men det är bara att gå vidare. Nästa tävling blir förhoppningsvis på Olandstraktens BK 27 juni så nu har jag börjat träna inför tvåan med honom istället. Målet är fortfarande LPI och det tror jag att vi kommer att klara i sommar, han kan ju alla moment det gäller bara att hålla Gizze koncentrerad hela programmet.

Nu är jag helt slut. Ska gå en lång promenad med hundarna innan jag går och lägger mig för att få en ordentlig sovmorgon imorgon. Och om vädret är med oss imorgon bär det av till hundbadet igen för att låta hundarna släppa loss:) Troligtvis kommer även en klasskompis med sin hund så det kan bli riktigt trevligt.

Fick även reda på i helgen att min lillebror ska flytta hemifrån, tiden går så fort, så fort. Det är först när man ser tillbaka som man inser hur mycket man egentligen har varit med om. Lycka till J!

God natt

Lysande resultat!!!

 

image12

 

Nu är vi precis hemkomna från kvällstävling på Väsby BK och det kunde inte ha gått bättre. Vädret var precis med oss, skuggan hann precis lägga sig när det var våran tur att komma in på planen. Plattsliggningen gick super och tandvisning gick också bra trots att domaren valde att inte använda bordet. Full pott på det:) Sedan blev det en uppladdning med att sitta uppbunden ett tag och det verkade göra susen, Gizze var riktigt pigg när vi väl kom in på planen Och allt bara klaffade så som man vill att det ska göra. Ställandet satt nu och det var så skönt att visa att han verkligen kan. Med våra tidigare nollor på ställandet kändes det extra skönt att det gick bra. Momenten avverkades en efter en och detta var vår första tävling som vi inte nollade ett enda moment:)

Resultatet: VI VANN!!! Vinnare av klass I med 187p och ett 1:a pris!!!! Det var 17 deltagare i lydnadsklass så konkurrensen fanns jag lovar. Vi slog diverse brukshundar, rottweilers, schäfrar, goldens osv. SÅ skönt att visa att även små hundar kan arbeta, vill arbeta och gör det så bra.

 

Moment

Koeff

Med.betyg

Medelpoäng

Platsliggande

3

10.0

30.0

Tandvisning

1

10.0

10.0

Linförighet

4

7.5

30.0

Läggande

2

10.0

20.0

Inkallande

3

10.0

30.0

Ställande

3

9.0

27.0

Apportering

1

10.0

10.0

Hopp över hinder

2

10.0

20.0

Helhetsintryck

1

10.0

10.0

Summa

20

 

187 p


Vi fick 7 10:or av 9 möjliga!! Det resulatet kommer jag kunna leva på länge. Tävlingsmänniskan i mig säger att linförigheten borde ha varit bättre då han faktiskt gick och nosade lite men vad ska man säga när helheten blev så här bra. Nu satsar vi vidare mot LPI med en avslutande(förhoppningsvis) tävling på UBK, hemmaklubben och sedan ger vi järnet mot lydnadsklass II.

Extra roligt den här gången var att min familj kom och tittade, riktigt kul att ni kom!!

Nu måste jag gå och lägga mig, C15-praktik imorgon på dagen och jobba på kvällen.


Satsa mot stjärnorna!!


Sommarlov

Jag tror att det är först nu jag förstår att jag faktiskt har sommarlov. Jag behöver inte gå upp tidigt imorgon inte åka iväg och sitta inne nu när det är så fint väder. Dock har jag väldigt mycket att göra imorgon och planera inför sommaren men det ska nog hinnas med. Det är skönt att börja jobba istället för att gå i skolan, har jobbat mitt första kvällspass idag och det var riktig roligt. Dags att  gå och sova snart...

Go natt

RSS 2.0