Finaste hundarna:)

image9

Auskultation på Skansen i höst!

För tre veckor sedan skickade jag ett brev till Skansens veterinär och frågade om det fanns möjlighet att auskultera där. Auskultera gör man för att få en inblick i den kliniska vardagen, man går tillsammans med en legitimerad veterinär och följer ett visst antal fall. Under ettan skulle vi göra tre auskultationer och i tvåan och trean tillsammas ska man göra tre stycken. Jag fick inspiration av en klasskamrat som ska auskultera på Eskilstuna Zoo och jag satsade på Skansen. Äntligen så ringde Skansens veterinär till mig och svarade att det gick bra!:) Det ska bli så kul. Hon tyckte att det var mycket att göra just nu och att jag skulle höra av mig till hösten och boka en dag. Vilken möjlighet säger jag bara!:)

Tjingeling

Städdag på klubben

Idag har Uppsala hundungdom haft städdag och det var riktigt trevligt. Klubbrummet fick en rejäl uppfräschning och agilitybanan blev av med gamla hinder och skräp och framför allt det gamla A-hindret som legat där ett bra tag har plockats bort. När vi väl var klara bjöd UHU alla som hjälpt till på pizza vilket var mycket uppsakattat:)

Hela dagen igår och idag har vi arbetat på ett projekt i tillämpad epidemiologi. Vi skulle utarbeta en projektplan för ett kliniskt försök med titeln " Behandling med antibiotika i samband med E. Coli mastit ". Bakgrunden till försöket är att man inte tidigare kunnat bevisa att bredspektrumantibiotika faktiskt har en god effkekt på E. Coli mastit. Allting vi har kommit fram till har gjort att vi verkligen skulle vilja utföra försöket på riktigt. Nu fick vi ut slumpmässigt data på vårt försök för att kunna utföra en statistisk analys men vad mycket roligare det skulle vara om vi verkligen en chans. Antibiotikaresistensen kan förebyggas om den används mer restriktivt än vad den gör nu. Det skulle i alla fall vara värt att byta behandling i de fall där inte antibiotika verkar som önskat. Mycket intressant ändå!

Just de, Stella har börjat löpa:) Min lilla tjej har blivit stor. Många hundar har börjat visa intresse för henne och nu har hon chansen att skrika lite högre och lite oftare när de kommer nära, suck! Menmen det går väl över det också. Sen det här med tänderna det vill jag inte se på längre. Stella har även hon tendens till underbett men käkarna växer upp till ett år så vi hoppas på att underkäken kommer att växa till sig på bredden snart.


Dagens ord: Sholilulu (vet ej stavning, men man måste ju hänga med i svängarna;)

Äntligen är statistiktentan förbi

Idag har vi haft tenta i statistik och epidemiologi. Det kändes bra och jag försäkte självrätta mig själv och det ska nog räcka till godkänt. Nu när man kan det mesta om statistiskt tänkade, hypotesprövningar, stickprov och allt man kan tänkas veta om tester angående populationer känns det skönt att det är över. Trologtvis är statistikkusren den tråkigaste kursen under hela utbildningen. Det säger jag inte bara för att den var svår att förstå utan också för att alla andra kurser handlar direkt eller indirekt om djur vilket är mycket roligare.

Imorgon ska vi starta ett projekt om tillämpad epidemiologi så vilket ska bli mycket intressant. Jag borde även ta tag i transportprojektet där jag hamnade i hästgruppen och fick delen smittskydd. Någon som har erfarenhet av smittskydd vid transport av häst är det bara att hojta till.

Jag har börjat träna på momenten i tvåan med Gizze nu och han är verkligen jätteduktig. Apporteringen har fungerat jättebra eftersom han har så högt grundtempo i sig. Rutan är han dock lite oförstående till fortfarande men det ska nog gå bra det också.

Simma lungt!

Snöpligt, men sant

Nu är vi hemkomna från ytterligare en lydnadstävling men denna gång missade vi åter igen ställandet och det räckte för dagen inte till ett 1:a pris. Gizze var lite hängig imorse och vill inte äta sin frukost och bajsade löst, men iövrigt var han mycket pigg. Jag beslutade iaf att vi skulle tävla men det märktes att han inte riktigt hängde med. För att motverka det långsamma tempot laddade jag upp honom lite extra och det resulterade i att han började bita i mina byxor istället för att fokusera under ställandet och han missade totalt kommandot. Menmen vi tar nya tag och ska träna lite moment i ur tvåan för att kunna få ny motivation.

Moment

Koeff

Med.betyg

Medelpoäng

Platsliggande

3

10.0

30.0

Tandvisning

1

10.0

10.0

Linförighet

4

9.0

36.0

Läggande

2

8.0

16.0

Inkallande

3

10.0

30.0

Ställande

3

0.0

0.0

Apportering

1

8.5

8.5

Hopp över hinder

2

9.5

19.0

Helhetsintryck

1

9.0

9.0

Summa

20

 

158.5p


160-200p 1:a pris
140-159,5p 2:a pris
100-139,5p 3:e pris

Dags att satsa mot nya mål helt enkelt!

Fortsatt träning

Igår var vi på sista onsdagsträningen för månaden, och det gick jättebra. Läggandet fungerar igen och vi får hoppas på att det klickar på lördag. Vi hade även styrelsemöte igår och fikat jag bakade var uppskattat:)

Idag har jag varit hemma hos föräldrarna och vänt för att byta vinterdäck på bilen och tittat på 6,5 v gamla schäfervalpar. Mycket söta, kolla in dem på http://www.kennelanjolis.se
Vinterdäcken håller bara en säsong till så det blir till att spara pengar och köpa nya. Även vintedäcken har gjort sitt det kommer nog att kosta en slant men det får det vara värt att ha tillgång till bil när man vill åka och träna och tävla hund.

På måndag är det statistik- och epidemiologitenta och jag måste nog fortsätta plugga nu. Jag ska jobba imorgon 8-16 så det gäller att vara effektiv när man välk har tid över.

kram

Ny vecka med start för GI-metoden

Nu när det börjar bli lite varmare vädare (hmm) eller iaf varmare tider så tänkte jag börja äta lite nyttigare och röra på mig lite mer för att förlora de extra kilona man har lagt på sig under vintern. Idag blev det tacos till lunch (kanske inte riktigt GI men iaf mkt grönsaker). Till middag blev det Broccolipudding, som makaronipudding men med broccoli istället för makaroner. Det kan jag varmt rekomendera. Veckans meny:

Tisdag: Pannbiff med fetaost, gräddsås och grönsaker

Onsdag: Fiskpinnar och kokta grönsaker

Torsag: Kycklingsallad

Fredag: Lax med fetaostäcke och ungstekta grönsaker (palsternacka och morötter)

På onsdag är det min tur att baka fika till styrelsemötet och det ska bli GI matmuffins. En sort med valnötter och torkade aprikoser och en sort med chevré, soltokade tomater och rödlök. Mums! Ska bli väldigt intressant och se vad de andra säger.

Motionen ska ökas på med stavgångspromenader med hundarna och i maj ska jag börja träna på f & s igen.

Nu ska det bli förändring!

1:a Pris - Äntligen!

Nu är vi precis hemkomna från Knivsta BK och jag är mycket stolt över min lilla kille:) Platsliggningen gick som vanligt kanon och han låg trots leran. Tandvisning var lite svårare idag utan bord men det gick och fina poäng fick vi för det. Linförigheten kändes bättre idag. Jag var mer fokuserad och Gizze var mer koncentrerad och jag är nöjd men vi måste träna mer kontakt och position. Sen kom läggandet och jag som trodde att det var helt befäst, tji fick jag. Han har gjort rätt varje gång i flera veckors tid och med förra veckans tia trodde jag att det var klart. MEN momentet läggande utfördes som ett perfekt ställande. Jag kunde inte låta bli att skratta han var så duktig med det blev så fel. Jaja vi ska träna vidare på läggandet. Inkallningen hade mycket bra tempo men han sluter inte riktigt tätt vid avslutningen, det ska vi träna vidare på. Ställandet utfördes perfekt nu i momentet ställande och han fick en välförtjänt tia:)
Apporteringen började lite struligt när Gizze var lite för laddad. Han hoppade och kunde inte sitta still. Tidigare har han tyckt att det har varit lite tråkigt, nu var han åtminstone positiv. Hopp över hinder gick bra, lite dålig uppslutningen men jag var i stort sett mycket nöjd.

Moment

Koeff

Medelbetyg

Medelpoäng

Platsliggande

3

10.0

30.0

Tandvisning

1

10.0

10.0

Linförighet

4

8.5

34.0

Läggande

2

0.0

0.0

Inkallande

3

9,5

28.5

Ställande

3

10.0

30.0

Apportering

1

7.5

7.5

Hopp över hinder

2

9.0

18.0

Helhetsintryck

1

9.0

9.0

Summa

20

 

167p


1:a pris 160-200p
2:a Pris 140-159,5p
3:e pris 100-139,5p

Nu har vi vårt första 1:a pris och det är bara två kvar i jakten på LP I:) Nästa tävling är nästa lördag på Olandstraktens BK och vi ska träna vidare för att få poäng på alla moment.

Nu ska vi vila upp oss och jag måste vila upp mig då jag ska jobba ikväll och dag imorgon.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Dåligt med uppdatering...hmm ska bättra mig

Det har varit mycket i skolan den här veckan och lite annat också så bloggandet har inte riktigt hunnits med men nu har jag i alla fall tid. Sedan i måndags har vi hunnit med en onsdagsträning på UBK i snöslaskväder (när ska våren komma på riktigt?!) och Gizze var jätteduktig:) Platsliggning är helt befäst nu, han låg perfekt trots att det snöade och var väldigt skitigt på planen. Ställandet går mycket bättre nu sedan vi började med klickerträning. Tajming är verkligen A och O när man ska lära ut något och det har blivit en förändring även i kontaktträningen. De andra momenten kan han lika bra som innan. Jag hoppas att han klarar ställandet imorgon - håll tummarna för det är ni snälla!.

Imorgon e en annan dag...

Presentation av Stella

Poenyas Stella-Nova "Stella"
född 20071007
e. SUCH Noble Art Do's And Dont's
u. Noble Art Zparkling Gold

image8

Stella är nytillskottet i flocken men hon är inte hämmad av det inte. Hon tar till och med för sig lite för mycket och röstresurser finns tillräckligt och blir över. Förhoppningsvis blir Stella utställningshunde nu när inte Gizze kan ställas med sitt underbett. Hittils har det gått över förväntan med utställninhskarriären. Hon var på sin första utställning för en vecka sedan i sollentuna rackethall (inofficiell) och där blev resultatet HP, BIR och BIS-4 :D, jag var otroligt nöjd med utställningsdebuten och fortsättning följer.

Presentation av Gizmo

     Pomking Don Giovanni "Gizmo lr Gizze"
född 20061110
e. Pom-Fashion's Mickey Mouse
u. Pomking Little Starlight

image7

Detta är min älsklingspojke, min första pomeranian och en helt underbar individ. Lättlärd (lite mammig, men det underlättar träningen), skäller inte som andra små hundar gör, lugn inomhus och busig utomhus och har behållit sin energi och glädje även efter kastreringen. Han är den som har koll på flocken, den som visar att det är någon som kommer, inget undgår honom. Han brukar ligga vid dörren och vila för att inte missa när det händer något. Hans enda nackdel är ett underbett:( Detta gör att han blir diskvalificerad på utställning men vi har sadlat om och siktar på en lydnadskarriär istället. Idag har vi börjat med klickerträning och Gizze har svarat mycket bra på det. Vi har börjat om från grunden med ställandet och hoppas på att det iaf ska ge ett godkänt betyg på lördag.

Snart kommer en presentation av min andra pomeranian Stella.

Extra dag på jobbet

I natt har Gizze hållt mig vaken genom att spy flera gånger, stackars Gizze. När J äntligen gick upp för att åka till jobbet och tog bilen var det min tur att få sova ut men tio minuter senare ringde telefonen. Suck, precis när jag hade somnat, - Hej, vi har fått en sjukskrivning, kan du jobba? och ny som jag är på jobbet kände jag att jag var tvungen att säga ja. Detta betydde dock att hundarna var tvungna att följa med och J som hade tagit bilen, men jag kom på att grannen P var bortrest till Prag och att jag kunde låna hans bil. Så en halvtimme senare var vi alla tre påväg till jobbet (Gizze, Stella och jag). Det har varit en lång dag men de har skött sig exemplariskt och jag är väldigt stolt.

Imorgon är sista dag på att anmäla sig till de två sommarjobben som besiktningsassistent som fanns kvar när femmorna, fyrorna och treorna fått chansen till vikariaten. Det är två plaster på ett slakteri i närheten av Borås. Ganska långt att åka men har man bil, två hundar som sällskap och en till från klassen som har liknande vikariat kan det nog bli kul ändå. Jag har sommarjobb varannan helg likadant som jag har nu under terminen så egentligen behöver jag inte jobba så mycket mer i sommar men det är alltid en bra erfarenhet att se nya arbetsplatser. Kanske kommer fördelningen av vikariaten imorgon så vi får hoppas på det bästa.

Don't drink and drive!

Lydnadsresultat - 2:a pris

Nu är vi hemkomna från lydnadstävlingen och jag är nöjd med det vi presterade. Platsliggningen var inga problem liksom tandvisning gick helt perfekt till. Jag som varit så orolig över tandvisningen men det gick så bra som det kunde gå när vi fick ett bord att använda=) Linförigheten gick lite sämre, han nosade och hoppade lite, vi måste helt enkelt träna längre pass än vi gjort tidigare. Läggande fick han en 10:a på *stolt*. Inkallande 9,5, jag vet att vi måste träna sättande,avslutning och position. Sedan kom vårt snedsteg, ställande vilket gick helt åt skogen. Momentet är inte riktigt befäst än och Gizze började bli trött på att allt var så stelt och utan godis. Apportering gick bra med en för stor rapport, såg väldigt lustigt ut:P. Hopp över hinder gick också utan problem. Summa sumarum var det vårt ställande som gjorde att vi missade 1:a Priset.

Moment

Koeff

Med.betyg

Medelpoäng

Platsliggande

3

10.0

30.0

Tandvisning

1

10.0

10.0

Linförighet

4

7.5

30.0

Läggande

2

10.0

20.0

Inkallande

3

9.5

28.5

Ställande

3

0.0

0.0

Apportering

1

9.5

9.5

Hopp över hinder

2

9.0

18.0

Helhetsintryck

1

9.0

9.0

Summa

20

 

155.0p


1:a pris 160-200p
2:a pris 140-159,5p
3:e pris 100-139,5p

Vi missade alltså 1:a priset med fem ynka poäng, så vi tar nya tag och bara vi får några poäng på ställandet kommer vi ha 1:a priset i hamn. Nästa tävling är nästa lördag på Knivsta BK och vi ska träna ställande och linförighet hela nästa vecka så hoppas vi på att det går bättre på nästa tävling.

Nu ska vi bara vila upp oss igen!

Äntligen helg

Skönt att det äntligen har blivit helg, denna vecka har ju iofs bara varit fyra dagar skola och innan dess var det påsklov, men lite ledigt har aldrig skadat;P Gizze var med i skolan idah och det fungerade jättebra, jag fick höra att han inte hade sagt ett ljud när flera hundar hade kommit dit och varit tyst hela tiden, min söta lilla kille=)

Denna helg är jämn vilket betyder att jag inte jobbar och söndag är helt ledig. Imorgon är det som sagt lydnadsdebut för Gizze men jag har börjat bli ordentligt orolig nu, alla moment förutom tandvisning sitter perfekt. I lydnadsbestämmelserna står det att det är upp till domaren om hunden ska visas på ett bord eller inte och jag hoppas verkligen att Gizze får chansen att visa sig på ett bord istället för på marken. Om man tänker sig världen ur ett perspektiv från en 24 cm hög hund kan man tänka sig att människor som vill böja sig över en är läskigt och det tycker Gizze. Men håll tummarna för oss är ni snälla!

Jag var även och hämtade mina patologitentor idag och fick verifierat att jag klarade mig, yippie!! Det är alltid lika skönt att veta att man slipper skriva omtentor. Nästa tenta är 21/4 och det är väl egentligen dags att börja tentaplugga igen, det får bli på söndag.

Njut av helgen, det gör jag!

Godmorgon

Nu är det äntligen fredag och helg=) Ska strax åka till skolan och idag ska Gizze följa med till skolan för första gången och inviga hundrastgårdarna, håll tummarna får att det går bra. Åldersgränsen för att ha hund där är 6 månader och det blir Stella på måndag p g a det följer hon med J till jobbet även idag.

Ha en bra dag!

Premiär!

Nu har jag äntligen satt mig ner för att skapa en blogg=) Den ska handla om mina vetererinärstudier och självklart om mina älskade hundar Gizmo och Stella. Senare presentation kommer om dem båda. Hemma hos mig finns även två katter (Kingen och Tiger) och en pojkvän som numera även är min sambo(gulp, när blev jag mogen för det beslutet!? ).

Ikväll är det styrelsemöte med Uppsala Hundungdom där jag sitter i styrelsen så jag bör nog ge hundarna mat nu och hitta på något att äta själv innan vi åker. Mötet börjar klockan åtta men jag ska träna lite lydnad med Gizze innan. Vi ska debutera i lydnadsklass I på lördag och behöver träna maximalt innan dess=)

Ses senare!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0