Så var även denna vecka slut, bara två veckor kvar innan skolan börjar...

Jag tänkte börja med att skicka ett grattis till min mamma och Entre's Iza som idag blev vann högre klass spår på Knivsta BK och blev uppflyttade till Elit-klass!! Stort grattis!!! De förtjänade verkligen den upplyttningen och nu planeras det för fullt igen för valpar i början av 2009. Med den inspirationen i ryggen var Gizze, Stella och jag ute och tränade i en timme idag och det gick riktigt bra. Gizze börjar fatta att det är rutan han ska springa till och inte bara nosa hipp som happ efter godis. Ställandet vid inkallning börjar också fungera med det är absolut inte klart än. Och Stellas kontakt är verkligen förstaklassig, hennes linförighet börjar arta sig nu och eftersom att det är flera andra moment som bygger på kontakt vid sidan börjar träningen arta sig:)

Annars har veckan varit lugn. Jag har jobbat fem dagar och jag trivs verkligen på jobbet, inget att klaga på. Däremot var det roligt i fredags då jag och pojkvännen plus några kompisar var ute på en klubb här i Uppsala och jag fick sjunga kareoke:) Ruskigt kul! Sen mår man som man förtjänar resten av helgen men det var det värt!

Simma lugnt!

Utställning i Södertälje

Idag vaknade jag 4:30 för att bege mig till Södertälje brukshundklubb via Åkersberga. För dagen var det mammas schäfer Iza som skulle tävla för att få ett 2:a pris på officiell utställning vilket behövs för att få ett godkänt brukschampionat så småningom. Det gick vägen och hon fick sitt andra pris men jag måste säga att schäferutställningar är ingen höjdare att åka på om man tävlar med en bruksschäfer. Idag är schäferpopulationen uppdelad i två läger och bruksschäfrarna har absolut ingenting att hämta i utställningsringen vilket är mycket tråkigt. De hundar som premieras har lägre svansansättning än bogled allt får att få bra "påskjut" och "driv" i steget. Märks det att jag inte delade uppfattning med domaren som själv ansåg att han premierade med funktionella rörelser :S Bullshit säger jag! Så nu blir det inga fler schäferutställningar på ett tag.

Annars leker livet rätt lugnt. Jag jobbar allt som oftast kvällstid vilket ger hundarna och mig tid att hitta på saker. Tror att vi ska åka till klubben någon dag i veckan och ta upp träningen där. Dessutom har jag börjat tränat på f & s igen vilket känns mycket bra, fårstår egentligen inte varför jag slutade...hmm... eller jag anledningen stavas S-T-E-L-L-A... och det är verkligen skönt att hon är vuxen nu:)

Nä nu börjar man känna av den tidiga morgonen, dags att  hoppa i säng gonatt!

RSS 2.0