Avklarad tenta och nya tävlingsresultat

Nu äntligen har jag skrivit tentan i speciell sjukdomslära, hua! Det har blivit otroligt mycket plugg på senaste tiden och jag har varit tvungen att prioritera bort mycket, men nu är det mycket lugnare igen. Tentan vår stor med många frågor men också väldigt rättvis så jag hoppas verkligen att jag klarar den.

Idag har Gizze och jag varit iväg och tävlat igen, lydnadsklass II på Bro-Håbo Bk. Resultatet var bättre än i debuten men det räckte inte ända fram till ett 1:a pris, lite tråkigt men jag tror att jag redan nu satte för höga krav på honom och jag var tokigt nervös. Menmen vi ska ta nya tag. Det har ju faktiskt inte blivit så mkt lydnadsträning så här i tentatider och det var nog orättvist av mig att kräva superresultat idag....men som sagt vi tar nya tag. Årets sista lydnadstävling kommer för vår del att bli på hemmaplan, UBK i november. Här kommer iaf dagens resultat:

Moment

Koeff

Med.betyg

Medelpoäng

Platsliggande

4

9.5

38.0

Fritt följ

3

8.0

24.0

Läggande

1

0

0

Inkallande m. ställande

2

8.5

17.0

Sändande m. ställande

3

5.0

15.0

Apportering

2

10.0

20.0

Fritt hopp över hinder

2

10.0

20.0

Fjärrdirigering

2

8.0

8.0

Helhetsintryck

1

8.0

8.0

Summa

20

 

158.0 p
Igår passade Stella på att rulla sig i gammalt bajs därför blev det både badning och trimning igår, så här fina blev de:)


Stella

Gizmo

Nu är det dags att gå ut med hundarna för att sedan äntligen kunna få träna igen *glad*

kram på er därute!

Jägarexamen anno 2008-2009

Mitt i stunadande tentaplugg fick jag ett glädjande mejl om att jag kom med på kursen Jägarexamen:) Hur kul som helst! Just nu känner jag att jag förmodligen inte kommer att jaga inom en snar framtid men jag ser kursen som en extra och nyttig erfarenhet. Samtidigt som jag inte hade haft möjligheten att välja om jag inte valt att gå kursen. Tanken är att det ska bli lättare att förstå dem som jagar och se skillnad i prduktion av viltkött till skillnad från slaktuppfödning av djur.

Nähä...dags att fortsätt tentaplugget!

Nyvaccinerade hundar:)

Idag fick hundarna följa med mig på praktiken för de skulle nämligen få sin årliga vaccination. Denna gång skiljde sig lite från alla övriga genom att jag gjorde det själv, stolt som en tupp är jag nu:)! Stella fick multishoten DHPPi ( D= valpsjuka, H= smittsam hundhepatit, P= Parvo och Pi= parainfluensa (kennelhosta)) och Gizze fick bara påfyllnad med Pi eftersom de andra sjukdomarna behöver man bara vaccinera vartannat år, skyddet är fullgott ändå!

För övrigt börjar det närma sig tenta nu och tentaplugget har kommit igång på riktigt. Sjukdomar i alla organssystem ska tryckas in och även lite vilt, fisk och fjäderäsjukdomar. Men det ska nog gå bra, det är ju sådant som man måste lära sig ordentligt för att de ständigt återkommer.

Annars rullar allt på som vanligt, plugg, praktik, jobb och vardagsrutiner i helgen blev det förresten mkt jobb, nästan för mkt, men det ger ju pengar iaf:) Gizze och jag ska tävla tvåan igen näst, näst helg så nu blir det till att intensivaträna igen med honom.

Over and out!

Tillbaka i normala rutiner igen

Idag har jag lyckats med att ta mig till gymmet igen efter en månads uppehåll, hua, och det gick bra. Jag stod över en kvart på motionsapparaten och sedan körde Emma och jag diverse olika maskiner för armar och bålen. Det var kul:) Jag tror att jag ska försöka åka och träna även på fredag innan jag ska jobba för att komma igång på riktigt. Två ggr i veckan känns som ett bra mål.

Sedan var vi på onsdagsträning oxå och jag tränade nästan en timmer var med båda hundarna. Det är en bra rutin att komma dit 1,5 timme innan den riktiga träningen börjar för att gå en halvtimmes promenad och sedan träna en timme med Stella innan jag tar med Gizze på onsdagsträningen med störning. Allt gick jättebra förutom den andra platsliggningen för Gizze på en annan hund flög på honom när jag skulle gå därifrån. Jag var så upprörd att jag skakade!! om folk inte har koll på sina hundar ska de inte ha dem lösa än mindre lämna dem lösa!! Jag hoppas verkligen att Gizze inte tog åt sig och blev rädd för att ligga plats ensam nu med andra hundar, usch vad en sådan dålig platsliggning kan förstöra för framtiden!!

Menmen, jag ska försöka glömma bort att det hände och träna som vanligt för om jag beter mig som vanligt kommer nog Gizze oxå tycka att allt är som vanligt.

Usch, usch, en gång är väl ingen gång!

Film ifrån gårdagens tävling=)

http://www.youtube.com/watch?v=yccr28p5sJM

Nya tävlingsresultat

Igår var jag och Gizze och tävlade i Alunda. Det var debut i lydnadsklass II och jag var väldigt nervös på morgonen. Till saken hörde att jag fyllde år igår och skulle ha både farmor och lillebror + flickvän över på fika och ha middag med några kompisar på kvällen. Fullspäckad dag med andra ord, men tillbaka till tävlingen.

För första gången på tävling så satte han sig upp på platsliggningen, troligtvis för att kunna se mig bättre men jag är ju utan synhåll så det hjälper inte honom och är svårt att träna på. Men det är bra att kunna ta en tävling och se vilka moment som är befästa och vilka som inte är det. Resten av tävlingen gick jättebra förutom hoppet då han kom för långt ut på sidan och sprang tillbaka runt hindret istället för att hoppa över det, men det känns som lättare att träna på. Rutan var kanonsnyggt utförd och vi fick en välförtänt 10:a=) Fyra 10:or av 9 är ett resultat jag är jättenöjd med i debuten. Totalresultatet blev en femte plats och ett 2:a pris. Nu ska vi träna vidare och förhoppningsvis kunna starta och ta ett 1:a pris senare i höst.

Moment

Koeff

Med.betyg

Medelpoäng

Platsliggande

4

5.0

20.0

Fritt följ

3

9.0

27.0

Läggande

1

9.0

9.0

Inkallande m. ställande

2

8.0

16.0

Sändande m. ställande

3

10.0

30.0

Apportering

2

10.0

20.0

Fritt hopp över hinder

2

0.0

0.0

Fjärrdirigering

2

10.0

20.0

Helhetsintryck

1

10.0

10.0

Summa

20

 

152.0 p


Tjingeling

Onsdagsträning på hundklubben

Idag har vi varit på hundklubben för att vara med på onsdagsträningen men gissa om vi blev snopna när det inte dök upp någon ledare:S Måste ha blivit missförstånd av vem som skulle hålla i träningen. Vi tränade på ändå och fick ihop en platsliggning som för övrigt gick jättebra t om när jag gick utom sunhåll låg han kvar, min duktiga lilla Gizmo:) Rutan är som vanligt svår men vi kämpar på ändå. Inkallning och hopp över hinder gick bra. Allt som allt var det en bra träning även utan ledare. Jag blev dock väldigt arg när en tollare hoppade på både Gizmo och Stella bakifrån när vi tränade fot och ägaren ursäktade sig inte ens, hmf!! Om man inte har koll på sin hund har man inget där att göra.

Detta var vår sista onsdagsträning innan våran debut i Lydnadsklass II, ja jag kan berätta det i alla fall även om jag inte hade tänkt göra det. På lördag ska Gizze och jag starta i lydnadklass II på olandstraktens bk och det ska bli väldigt spännande. Jag vet att han inte är klar i alla moment än, speciellt inte rutan, men herregud alltig kan man lära sig ngt av att komma ut på tävling. Det är svårt att veta vad som verkligen sitter om man inte testar under svårare omständigheter och eftersom att  jag är medveten om att han inte är klar än blir det mer som en träningstävling och en skjuts på vägen. Det kan ju inte gå mer än dåligt och det kommer jag att ta på mig, men det är skönt att ha ett mål att träna mot och jag tror att det hjälper mkt.

Nähä, dags att plugga lite. Imorgon har vi X-falls redovisning och jag ska ansvara för proliferativ intestinal adenomatos hos gris, låter fint  i alla fall, av våra fem digestiondiagnoser.

Simma lugnt ni däreute:P

RSS 2.0