Städdag på klubben

Idag har Uppsala hundungdom haft städdag och det var riktigt trevligt. Klubbrummet fick en rejäl uppfräschning och agilitybanan blev av med gamla hinder och skräp och framför allt det gamla A-hindret som legat där ett bra tag har plockats bort. När vi väl var klara bjöd UHU alla som hjälpt till på pizza vilket var mycket uppsakattat:)

Hela dagen igår och idag har vi arbetat på ett projekt i tillämpad epidemiologi. Vi skulle utarbeta en projektplan för ett kliniskt försök med titeln " Behandling med antibiotika i samband med E. Coli mastit ". Bakgrunden till försöket är att man inte tidigare kunnat bevisa att bredspektrumantibiotika faktiskt har en god effkekt på E. Coli mastit. Allting vi har kommit fram till har gjort att vi verkligen skulle vilja utföra försöket på riktigt. Nu fick vi ut slumpmässigt data på vårt försök för att kunna utföra en statistisk analys men vad mycket roligare det skulle vara om vi verkligen en chans. Antibiotikaresistensen kan förebyggas om den används mer restriktivt än vad den gör nu. Det skulle i alla fall vara värt att byta behandling i de fall där inte antibiotika verkar som önskat. Mycket intressant ändå!

Just de, Stella har börjat löpa:) Min lilla tjej har blivit stor. Många hundar har börjat visa intresse för henne och nu har hon chansen att skrika lite högre och lite oftare när de kommer nära, suck! Menmen det går väl över det också. Sen det här med tänderna det vill jag inte se på längre. Stella har även hon tendens till underbett men käkarna växer upp till ett år så vi hoppas på att underkäken kommer att växa till sig på bredden snart.


Dagens ord: Sholilulu (vet ej stavning, men man måste ju hänga med i svängarna;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0